Οι ρινικές σταγόνες μπορεί να είναι η απάντηση για την αντιμετώπιση της ρινικής συμφόρησης

Μια βουλωμένη μύτη μπορεί πραγματικά να σας ρίξει ψυχολογικά. Η ρινική συμφόρηση μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως ένα κρυολόγημα, ιγμορίτιδα ή αλλεργικό συνάχι. Όποια και αν είναι η αιτία, η πρώτη σας λύση μπορεί να είναι το να χρησιμοποιήσετε ρινικές σταγόνες.

Γι’ αυτό, αν ψάχνετε ρινικές σταγόνες για ιγμορίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, ρινική συμφόρηση έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε!

Γιατί η μύτη μου είναι βουλωμένη;

Όταν οι βλεννογόνοι της μύτης παρουσιάζουν φλεγμονές, πρήζονται. Ως αποτέλεσμα, οι ρινικές δίοδοι στενεύουν και η μύτη σας «βουλώνει».  Αυτό ονομάζεται συμφόρηση. Δυσκολεύει την αναπνοή, οδηγεί στη συσσώρευση παχύρρευστης βλέννας, δημιουργεί συχνή επιθυμία για φύσημα της μύτης, διαταράσσει τον ύπνο και προκαλεί ροχαλητό.  Εν συντομία, μια βουλωμένη μύτη μπορεί να κάνει τη ζωή δύσκολη.

Υπάρχουν πολλές κοινές αιτίες ρινικής συμφόρησης, όπως:

  • Ιογενείς λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού (κοινό κρυολόγημα ή γρίπη)
  • Αλλεργική ρινίτιδα 
  • Προβλήματα με τα ιγμόρεια

Από αυτά, το κρυολόγημα είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες που επηρεάζουν τους ενήλικες περίπου δύο έως τέσσερις φορές τον χρόνο και τα μικρά παιδιά περίπου έξι φορές τον χρόνο. Η ρινική συμφόρηση είναι το πιο κοινό σύμπτωμα μεταξύ αυτών που υποφέρουν από το κοινό κρυολόγημα.

Γιατί η μύτη είναι βουλωμένη

Τι είναι οι αποσυμφορητικές ρινικές σταγόνες; 

Οι αποσυμφορητικές ρινικές σταγόνες είναι φαρμακευτικά προϊόντα που εφαρμόζονται στη μύτη για να μειωθεί η ρινική συμφόρηση. Οι ρινικές σταγόνες λαμβάνονται διαφορετικά από τα ρινικά σπρέι. Ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για τον τρόπο χρήσης τους.

Φροντίστε να διαβάσετε το φυλλάδιο οδηγιών που συνοδεύει το φάρμακό σας προσεκτικά και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ελευθερώστε τη μύτη σας με τις ρινικές σταγόνες Otrivin

Ελευθερώστε τη μύτη σας

Η εφαρμογή 2-3 ρινικών σταγόνων σε κάθε ρουθούνι αρχίζει να ανακουφίζει μια βουλωμένη μύτη άμεσα* σε κάθε ρουθούνι. Οι ρινικές σταγόνες Otrivin παρέχουν γρήγορη και αποτελεσματική ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση.

Οι φαρμακευτικές ρινικές σταγόνες Otrivin περιέχουν ένα ευρέως γνωστό και κοινής χρήσης αποσυμφορητικό που ονομάζεται ξυλομεταζολίνη, το οποίο εγκρίνεται ιατρικά για τη συμπτωματική ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης.

Η ξυλομεταζολίνη προκαλεί συμπίεση των ρινικών αιμοφόρων αγγείων και κατ’ επέκταση μείωση του οιδήματος. Αυτό στη συνέχεια μειώνει την αντίσταση των ρινικών αεραγωγών στη ροή του αέρα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να νιώθουν λιγότερη συμφόρηση. Οι ρινικές σταγόνες Otrivin έχουν χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους εδώ και δεκαετίες και προτείνεται ως ένα αποτελεσματικό ρινικό αποσυμφορητικό.

Παρακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης στο video εδώ:

Δείτε τις επιλογές που έχετε για να ελευθερώσετε τη μύτη σας

Το Otrivin κυκλοφορεί σε μια ευρεία σειρά προϊόντων.  Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε τη ρινική συμφόρηση γρήγορα, χρησιμοποιήστε τη φαρμακευτική σειρά που περιλαμβάνει τις Otrivin Ρινικές Σταγόνες για Ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών & τις Otrivin Ρινικές Σταγόνες για Παιδιά.

* σε σύγκριση με εικονικό φάρμακο, σε ρινική συμφόρηση