Ένα ρινικό σπρέι μπορεί να είναι η λύση για τη βουλωμένη σας μύτη

Μια βουλωμένη μύτη μπορεί πραγματικά να σας ρίξει ψυχολογικά. Η ρινική συμφόρηση μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως ένα κρυολόγημα, ιγμορίτιδα ή αλλεργικό συνάχι. Όποια και αν είναι η αιτία, η πρώτη σας λύση μπορεί να είναι το να χρησιμοποιήσετε ένα ρινικό σπρέι. 

Υπάρχουν διάφορα είδη ρινικών σπρέι. Μερικά περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες που στοχεύουν στις βιολογικές διεργασίες που εξελίσσονται στη μύτη σας και μερικά χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά όπως θαλασσινό νερό για τον ήπιο καθαρισμό της μύτης.

Γι’ αυτό, αν ψάχνετε ένα ρινικό σπρέι για ιγμορίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, ρινική συμφόρηση ή ένα ήπιο ρινικό σπρέι αλατούχου διαλύματος για βρέφη, έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε!

Γιατί η μύτη μου είναι βουλωμένη;

Η φλεγμονή των βλεννογόνων της μύτης μπορεί να προκαλέσει οίδημα και συμφόρηση στις ρινικές διόδους. Η ρινική συμφόρηση δυσκολεύει την αναπνοή, οδηγεί στη συσσώρευση παχύρρευστης βλέννας, δημιουργεί συχνή επιθυμία για φύσημα της μύτης, διαταράσσει τον ύπνο και προκαλεί ροχαλητό. Εν συντομία, η ρινική συμφόρηση μπορεί να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα.

Υπάρχουν πολλές συχνές αιτίες της ρινικής συμφόρησης, όπως:

 • Ιογενείς λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού (κοινό κρυολόγημα ή γρίπη)
 • Αλλεργική ρινίτιδα 
 • Ιγμορίτιδα

Από αυτές, το κρυολόγημα είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες, που επηρεάζουν τους ενήλικες περίπου δύο έως τέσσερις φορές τον χρόνο και τα μικρά παιδιά περίπου έξι φορές τον χρόνο. Η ρινική συμφόρηση είναι το πιο κοινό σύμπτωμα μεταξύ αυτών που υποφέρουν από το κοινό κρυολόγημα.

Γιατί η μύτη είναι βουλωμένη

Τι είναι το ρινικό σπρέι;

Ελευθερώστε άμεσα την αναπνοή σας με ένα ρινικό σπρέι Otrivin

Τι είναι το ρινικό σπρέι

Τα ρινικά αποσυμφορητικά σπρέι Otrivin ανακουφίζουν από τη ρινική συμφόρηση, εστιάζοντας στην πάσχουσα περιοχή. Το Otrivin αρχίζει να δρα εντός δύο λεπτών ανακουφίζοντας αποτελεσματικά.

Τα φαρμακευτικά ρινικά σπρέι Otrivin περιέχουν ένα ευρέως γνωστό αποσυμφορητικό κοινής χρήσης που ονομάζεται ξυλομεταζολίνη, ένα συμπαθητικομιμητικό παράγοντα που συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία της μύτης αποσυμφορώντας τους βλεννογόνους της μύτης και των γειτονικών περιοχών του φάρυγγα, προσφέροντας γρήγορη και παρατεταμένη ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση. Έτσι βοηθάει στη διάνοιξη των ρινικών διόδων και επιτρέπει στους ασθενείς που υποφέρουν από φραγμένη μύτη να αναπνέουν καλύτερα. 

Μερικά φαρμακευτικά ρινικά σπρέι Otrivin έχουν την προσθήκη μιας άλλης φαρμακευτικής ουσίας που ονομάζεται ιπρατρόπιο (Otrivin Advance spray).

Οδηγίες χρήσης ρινικών σπρέι Otrivin

Οδηγίες Χρήσης:

Για να επιτύχετε έναν καλό ψεκασμό, πρέπει να κρατάτε τον ψεκαστήρα όρθιο με το άκρο του προς τα επάνω.
Αποφύγετε τον ψεκασμό μέσα ή γύρω από τα μάτια.

 1. Φυσήξτε πρώτα τη μύτη σας.
 2. Αφαιρέστε το προστατευτικό πώμα.
 3. Γείρετε το κεφάλι προς τα μπρος, κλείστε το ένα ρουθούνι σας τοποθετώντας το δάκτυλο στη μία πλευρά της μύτης σας και εισάγετε το ρύγχος της αντλίας στο άλλο ρουθούνι σας.
 4. Πιέστε την αντλία μία φορά ενώ ταυτόχρονα εισπνέετε από τη μύτη.
 5. Αφαιρέστε το ρύγχος από τη μύτη πριν χαλαρώσετε την πίεση.
 6. Επαναλάβετε στο άλλο ρουθούνι.
 7. Καθαρίστε τον ψεκαστήρα πριν την επανατοποθέτηση του προστατευτικού πώματος  αμέσως μετά τη χρήση.
 8. Συνιστάται η χρήση του προϊόντος μόνο από ένα άτομο για την αποφυγή πιθανής επιμόλυνσης.

Παρακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης του video εδώ:

Δείτε τις επιλογές που έχετε για να ελευθερώσετε τη μύτη σας

Το Otrivin έχει μια ευρεία σειρά προϊόντων. Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματά σας, χρησιμοποιήστε τη φαρμακευτική σειρά μας που περιλαμβάνει τα: Otrivin Spray Χωρίς Συντηρητικά, Otrivin Παιδικό Spray Χωρίς Συντηρητικά, Otrivin Advance Spray, Otrivin Menthol Spray & Otrivin Moisturising Spray.

* σε σύγκριση με εικονικό φάρμακο, σε ρινική συμφόρηση